Ruud's Roots

Ruud van Heijster heeft in zijn loopbaan verschillende opleidingen gevolgd. Zodoende is hij zich continu blijven ontwikkelen in zijn vakgebied, teneinde de allround reparateur te worden die hij nu is. 
Zijn opleiding koperreparateur volgde hij bij Michael Rath Trombones. Ook is door Ruud een opleiding edelsmeden gevolgd. Door stages en opleidingen is een goede band opgebouwd met andere reparateurs, waarmee met regelmaat kennis en ervaringen worden uitgewisseld. Bovendien is door Ruud onlangs nog de training voor de reparatie van hobo en fagot met succes afgerond, gevolgd aan de Malden School of Musical Instrument Repairers in Wales, Groot-Brittanniƫ.

Hoewel Ruud al vanaf zijn jonge jaren actief was als blaasinstrumentenreparateur, is hij zich sinds begin 2007 volledig hierop gaan toeleggen. Hij opende zijn eerste reparatie-atelier in Den Bosch, dat in 2013 verhuisde naar het nieuwe adres Wilhelminastraat 58 in Hintham, gemeente ‘s-Hertogenbosch. Verder nam Ruud enkele jaren geleden de winkel en werkplaats over in Udenhout. Momenteel kunt u op beide adressen terecht voor de reparatie, revisie en onderhoud van vrijwel alle soorten blaasinstrumenten. Ook is het mogelijk bij Ruud eventuele aanpassingen aan het instrument te laten maken.