Ruud's Roots

 

Bij Ruud’s Roots kunt u met vrijwel alle blaasinstrumenten terecht voor onderhoud en reparatie. Specialiteiten van Ruud zijn o.a. het richten van trombones en het perfect herstellen van schade. Mede door de passie en het enthousiasme van Ruud worden wachttijden tot het minimum beperkt en ziet u uw instrument binnen afzienbare tijd weer als nieuw terug!

Kleppeninstrument: klarinet, saxofoon, dwarsfluit, piccolo, hobo, fagot, enz. Wij adviseren u, afhankelijk van de mate waarin u speelt, uw instrument jaarlijks of tweejaarlijks een onderhoudsbeurt te geven. Bij een onderhoudsbeurt wordt uw instrument volledig gedemonteerd. Houtblaasinstrumenten worden inwendig geolied, metalen instrumenten worden gereinigd. Polsters worden stuk voor stuk nagezien en gereinigd. Lederpolsters worden weer soepel gemaakt. Assen en voeringen worden gereinigd, en voorzien van nieuwe olie voordat het instrument weer in elkaar wordt gezet. Polsters die niet meer geschikt zijn om verder mee te spelen worden vervangen door nieuwe. Mochten er meer dan 5 polsters aan vervanging toe zijn, dan wordt hierover met de klant overlegd. Overigens blijkt dat dit bijna nooit een bezwaar is, omdat een goedspelend instrument meer waard is dan het polster waar op bezuinigd wordt. Zijn alle kleppen weer gemonteerd dan worden deze nauwkeurig gecontroleerd op lekdichtheid en waar nodig verder afgesteld. Is alles in orde, dan wordt met behulp van een blaastest gecontroleerd of inderdaad ook alles naar behoren werkt. Pas daarna is uw instrument gereed!

Koperinstrument met ventielen: trompet, bugel, bariton, euphonium, bas, enz. 
Uw trompet, bugel, bastuba of ander koperinstrument blijft in optimale conditie door een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Dit betekent o.a. inwendig reinigen, pompen gangbaar maken, waterklepkurk vervangen, uitwendige schoonmaak en een grondige controle. Het instrument kan worden uitgedeukt indien nodig. 

Koperinstrument met cilinders: flugelhorn, trompet, hoorn, tenorhoorn, enz.
Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is van belang om uw flugelhorn, hoorn, tenorhoorn of ander koperinstrument in optimale conditie te houden. Dit betekent o.a. inwendig reinigen, pompen gangbaar maken, waterklepkurk vervangen, uitwendige schoonmaak en een grondige controle. Het instrument kan worden uitgedeukt indien nodig.

Koperinstrument met schuif: trombone, schuiftrompet. Wij adviseren u uw instrument jaarlijks een kleine onderhoudsbeurt te geven. Dit betekent o.a. inwendig reinigen, pompen gangbaar maken, waterklepkurk vervangen, uitdeuken en richten van de schuif, evenals een grondige uitwendige schoonmaak. Pas na een nauwkeurige check en controle door middel van een blaastest wordt het instrument weer als nieuw aan u uitgeleverd!